L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 99.172.508.511,28 €

Palma batega a favor de la República catalana

Publicat el 13-09-2016

Manifestació a la Plaça Major de Palma el divenfres 9 de setembre

 

Centenars de persones han expressat el seu suport a la República catalana en un acte celebrat al cor de Palma, a la plaça Major, on s'ha exhibit un mapa gegant dels Països Catalans.

Hi ha hagut quatre discursos. Ha encetat l'acte la vicepresidenta de l'OCB, Marisa Cerdó, que ha fet un repàs al desenvolupament del procés sobiranista del Principat i a les accions de suport que s'han promogut aquests darrers anys a Palma.

A continuació ha pres la paraula el president del Grup Blanquerna, Tomeu Martí, que ha fet públics deu missatges dirigits a col·lectius diferents. Martí ha obert el seu parlament mostrant la seva solidaritat amb el militant de la CUP que va ser agredit per un feixista dilluns passat i ha acabat amb un missatge a la societat mallorquina: «Mallorquins i mallorquines: el camí cap a la construcció d'un Estat que estigui al nostre servei, és un camí llarg i amb alguns obstacles evidents. Però tal i com demostren totes les dades i, també, l'exemple de Catalunya, la construcció d'una república al servei de tots els mallorquins i de totes les mallorquines és l'únic camí possible si volem assolit el benestar i la felicitat de la nostra gent. La tria és entre dissoldre'ns com una província més d'una Espanya en ruïnes, o fer de Mallorca el millor país del món. Construïm la nostra república!»

Tot seguit ha estat el president l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, Cristòfol Soler, el que ha fet el seu discurs. Soler ha manifestat que el «dret a decidir és un dret cabdal i fonamental» i que «el reconeixement d'aquest dret és internacional». Segons Soler, «compartim amb el Principat molts problemes, partint d'una actuació de l'Estat espanyol que està sent bruta amb el procés».

Ha tancat les intervencions Sili Arguimbau, presidenta de Jubilats per Mallorca que ha fet una crida a la mobilització per la defensa del dret a l'autodeterminació i ha convidat els mallorquins a emprendre el mateix camí que han emprès al Principat de Catalunya.

Font: dBalears.cat

Torna a reculls externs

Agenda

Piulades