L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 98.590.410.343,36 €

L'ASM «responsabilitzarà» el cap de la policia espanyola de qualsevol agressió neonazi a la manifestació del 30D

Publicat el 29-12-2018

Gonzalo Espino

 

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha emès aquest dissabte un comunicat de condemna pels incidents produïts divendres en el marc del concert reivindicatiu del 31D. L’entitat ha volgut recordar que, davant les agressions dels ‘neonazis’ als assistents a l’espectacle del Baluard del Príncep, la manifestació de diumenge dia 30 «s'ha comunicat en el termini correcte, i que el màxim responsable d'impedir qualsevol violència contra els mallorquins és el cap superior de la policia, Gonzalo Espino Cruz».

L’ASM ha volgut recordar que el seu antecessor en el càrrec, Antonio Jarabo, va acabar substituït després «de forçar una desfilada de contramanifestants feixistes a tocar de la concentració del 3 d'agost d'enguany per la recepció del borbó Felip VI, al Palau de l'Almudaina, amb el risc d'incidents que això suposava».

És així que l’entitat ha volgut reclamar una «especial vigilància durant el pas de la manifestació pel carrer Sant Miquel, atès que l'extrema dreta espanyolista ha convocat una concentració a la plaça d'Espanya». «Recordam que la nostra manifestació no circularà per l'indret on han anunciat que es col·locaran els neofeixistes, sinó que es dirigirà directament cap a les avingudes per arribar al Parc de les Estacions», ha dit l’entitat sobiranista.

L'ASM també ha volgut puntualitzar que ja va ser objecte d'agressions el 7 d'octubre de 2017 per part dels «participants en una manifestació convocada per DENAES (‘Fundación para la defensa de la nación española’), un motiu més perquè demà la policia estigui ben alerta».

Trobada amb Paluzié

D’altra banda, l’ASM ha explicat que diumenge Elisenda Paluzié, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), es trobarà amb els socis de l’entitat mallorquina a Can Alcover a les 16.30 hores. Posteriorment, la líder independentista se sumarà a la manifestació reivindicativa de la Diada de Mallorca i als parlaments de l'acte de cloenda.

Font: dBalears

 

Torna a reculls externs

Agenda

Piulades