L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 93.050.835.543,69 €

Des d'altres associacions i plataformes ens van fer arribar les seves salutacions en motiu de la nostra assemblea general. Us les deixem aquí perquè les pugueu veure i llegir:

Salutació de Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC):

Salutació d'Antoni Infante, de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià:

Companyes i companys de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca:

Des de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià us encoratgem a continuar treballant pel sobiranisme dels Països Catalans, perquè conjuntament o per separat, pugam aconseguir la sobirania dels nostres respectius països per construir unes societats, balear, catalana i valenciana, més justes, igualitàries i solidàries.

Des de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, l'Assemblea Nacional de Catalunya i la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, hem de treballar, intencionadament i amb complicitat, amb més intensitat, per a que el nostre poble puga construir la federació o confederació de les Balears, Catalunya i el País Valencià en una Europa social i dels pobles, on la ciutadania catalanoparlant i d'altres llengües que habita als nostres països, tinga els mateixos drets que la ciutadania dels qui tenen estat propi.  Per poder expressar-nos en català a Brussel·les, Estrasburg i a  l'ONU, perquè hem de tenir els mateixos drets davant uns estats hostils que ens maltracten com a enemics a batre, en llengua, cultura, economia, espoliació fiscal, drets socials, laborals i ecologia, entre d'altres.

Per problemes d'agenda, (estem preparant el 25 d'abril, que recorda la imposició del Decret de Nova Planta pel monarca espanyol Felip Vé, on s'implantaren les lleis i la llengua de Castella) no podem estar presents a Mallorca com ens hauria agradat, però us enviem una abraçada fraternal des del País Valencià.

Per uns Països Catalans, [Principatins, Balears i Valencians] lliures i sobirans!

Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, PDaD

 

Salutació de Catalunya Nord per la Independència - Territorial de l'ANC:

Amics i amigues de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca,

Des de Catalunya Nord per la Indepenència –Territorial de l’ANC, us volem fer arribar una afectuosa i sincera salutació fraternal en el dia de la vostra Assemblea General Anual des de la punta més alta de la nació, la Catalunya Nord.

Actualment, l'horitzó polític immediat de la nostra nació és posar al centre del debat i de l'acció de cada un dels nostres territoris el dret de decidir, mentre un dels nostres països, Catalunya, porta a terma una cursa de fons per assolir la independència política.

En aquests moments, l'existència del treball constant d’entitats com la vostra es fa cada cop més important per a convertir cada un dels nostres territoris en subjectes polítics singulars i a la vegada units per la història, la cultura, la llengua, l'economia i l'anhel de llibertat.

Esperem que ben aviat d'igual a igual treballarem per la urgent coordinació federal que aposti per la consolidació i visualització del procés de construcció nacional dels Països Catalans.

Des d'aqeust plantejament, des de Catalunya Nord per la Independència us encoratgem a seguir, a no parar, a eixamplar en el vostre territori els vostres objectius però també us proposem de començar des d'ara mateix, la creació d'un òrgan nacional on ens retrobem plegats.

En aquest espai podriem incidir i compartir una dinàmica unitària i coordinada amb totes les entitats i associacions d'arreu del País per assolir el nostre objectiu final, la sobirania política plena.

Vosaltres dieu CANT, els de baix diuen CANTO,
més avall diuen CANTE, nosaltres diem CANTI,
però CANTEM TOTS LA MATEIXA CANÇÓ.

 

Salutació de Bernat Joan en nom d'Eivissa pel Dret a Decidir:

Benvolguts companys i companyes de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca,

A punt de complir­se quaranta anys de l'inici de la primera transició, la que va portar un sistema formalment democràtic al regne d'Espanya, som ja ben emproats en una segona transició, molt bàsica i fonamental per a nosaltres, que ha de desembocar en la plena llibertat nacional, és a dir en la independència, dels Països Catalans.

Catalunya­ principat ha encetat el seu camí amb l'energia i el coratge que donen la força del poble. Les illes Balears, cadascuna de les illes Balears, no en podem quedar despenjades. Certament, Catalunya no serà completa sense les Balears i el País Valencià, però hem de ser nosaltres els que assentem les bases per poder compartir la llibertat nacional. En aquest sentit, desitjam el bo i millor, i molta sort i encert, a l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, des de la plena consciència que el motor mallorquí és bàsic per al futur complet de les illes Balears i Pitiüses.

Des d'Eivissa, us donam ple suport i maldam per unir les nostres energies amb les vostres i amb la de la resta de catalans que aspiram a la llibertat.

Abraçades fraternals.

Agenda

Piulades