L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 98.341.308.694,83 €

Trobada entre l'ASM i l'STEI Intersindical per analitzar la situació política actual

Publicat el 05-11-2017

Trobada amb STEI

 

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca i el Sindicat de Treballadors i Treballadores Intersindical han mantingut el matí de divendres 3 d'octubre una reunió on han intercanviat punts de vista i propostes sobre diverses qüestions de l'actualitat social i política.

Ambdues entitats coincideixen a titllar de preocupants aquests moments que vivim, tant pel retrocés dels drets democràtics més bàsics com per la impossibilitat d’aprofundir en l’autogovern dins el marc de l’Estat espanyol. STEI Intersindical i ASM estan d’acord en que allò que passa actualment amb el Principat de Catalunya afecta molt a la resta de l’Estat, i molt especialment a les Illes Balears i Pitiüses, i al País Valencià. Les dues organitzacions veuen necessari mantenir la fermesa de tota la ciutadania illenca davant qualsevol atac al nostre autogovern, veuen inviable l’Estat de les Autonomies per manca de democràcia i per l’espoli fiscal, i advoquen per assolir un nou marc més propici per a la prosperitat dels treballadors i treballadores, tant de Mallorca com de la resta d’illes.

L’STEI Intersindical, per la seva banda, ha remarcat la importància d’encarar els reptes d’aquest escenari social i polític de manera unitària per part totes les entitats socials i partits polítics de país. Per l’altra, l’ASM ha manifestat el seu agraïment a la feina de la comunitat educativa, per la seva gran tasca en la formació de les generacions futures en el pensament crític i l’ensenyament de la nostra llengua. No hi ha mancat tampoc el suport de l’ASM als docents davants els continus atacs i acusacions que rep per part d’un espanyolisme que té per objectiu torpedinar qualsevol possibilitat de cohesió social on la llengua, la història i la identitat illenques hi tenguin el paper que els pertoca.

L’ASM i STEI Intersindical veuen amb bons ulls la possibilitat de mantenir reunions periòdiques per tal d’intercanviar impressions i col·laborar en allò que ambdues entitats estimin oportú. Tant l’assemblea com el sindicat veuen indestriable en l’actual moment l’acció i el posicionament polític, i la lluita pels drets dels treballadors i treballadores.

Palma, 3 de novembre de 2017

 

Torna a informacions

Agenda

Piulades