L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 99.172.988.869,86 €

Simpòsium sobre desenvolupament progressiu del Dret Internacional

Publicat el 29-02-2016

Cartell del simpòsium sobre desenvolupament progressiu del Dret Internacional

El Cercle Mallorquí de Negocis i el Grup de Recerca Ciutadania Cultural de la UIB promou el Symposium on the Progressive Development of International Law, programat per al divendres 11 de març entre les 18.00 i les 21.00 h, amb l’assistència, entre d’altres, de dues eminents autoritats internacionals, experts independents de Nacions Unides.

L’acte tendrà lloc a l’auditori de la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma.

El programa del simposi serà el següent:

  • Acte de benvinguda a càrrec de Cristòfol Soler i Cladera, expresident del Govern i del Parlament; Joan Mir i Obrador, professor de la UIB, i Josep Amengual i Batle, dels Sagrats Cors, monestir de la Real, com un dels màxims experts lul·lians contemporanis, en referència a l’Any Ramon Llull.

  • Conferència d'Albert Pont, president del Cercle Català de Negocis i Especialista en Dret Internacional i Relacions Internacionals, amb el títol: 'El procés sobiranista de Catalunya en el marc internacional. Possibles repercussions al seu entorn'.

  • Conferència de Karl Albrecht Schachtschneider, Especialista en Dret Constitucional, Dret Internacional i Dret europeu, autor de més de 250 articles i 35 llibres científics. Ha defensat nombrosos casos davant del prestigiós Bundesverfassungsgericht (L'Alt Tribunal alemany). Màxima autoritat europea en el procés d'independència de Kosovo. Presentarà el seu treball sobre la relació entre les normes peremptòries de Dret Internacional amb categoria de ius cogens, entre les quals s'hi troba el dret a l'autodeterminació, amb d'altres normes de caràcter regional (com, per exemple, el dret comunitari) o estatal (a nivell constitucional). El tema de la seva ponència serà 'La Pertinença a la UE dels Estats Secessionaris'.

  • Conferència a càrrec d'Alfred-Maurice de Zayas, nord-americà i resident a Ginebra. Relator Especial de l'ONU, Expert Independent, de l'Oficina de l'Alt Comissariat de les Nacions Unides per als Drets Humans, de Ginebra. Alfred de Zayas farà una introducció al seu informe especial, presentat a la tardor de l'any 2014 davant l'Assemblea General de les Nacions Unides. La ponència de Zayas té per títol 'El desenvolupament progressiu del Dret Internacional: la realització del dret a l'autodeterminació com a estratègia per al manteniment de la pau'. El document exposa exhaustivament tant els principis com les normes rellevants del Dret Internacional contemporani en matèria de dret d'autodeterminació, que són aplicables en el cas per exemple de Catalunya (com ho han estat en el cas d'altres territoris com ara Eritrea, Sudan del Sud, Kosovo, Montenegro, per esmentar-ne alguns, és a dir, països que han esdevingut independents darrerament).

Més informació:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=437420996468595&id=367830973427598

http://www.cmneuram.eu/nou-esdeveniment-symposium-on-the-progressive-development-of-international-law/

https://www.facebook.com/events/251794161820643/

/uploads/files/290216_CMN_DIPTIC_A4_web.pdf

Inscripcions: info@cmneuram.eu

 

Torna a informacions

Agenda

Piulades