L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 99.172.370.719,18 €

L'ASM es reuneix amb PIMECO

Publicat el 21-02-2017

Reunió amb PIMECO

 

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca i Pimeco s'han reunit dilluns 20 de febrer migdia per parlar de la situació actual d'economia, petit comerç i les possibilitats de treballar conjuntament en aquells temes que preocupen ambdues entitats.

El President de l'ASM, Cristòfol Soler, ha mostrat la seva voluntat d'ajudar al Petit Comerç "en tot allò que puguem ser útils per recuperar teixit econòmic propi", i ha explicat al president de PIMECO, Bernat Coll, que veu totalment impossible avançar en legislació favorable al petit comerç i en finançament autonòmic dins un Estat Espanyol cada vegada més recentralitzador.

Per la seva banda, Bernat Coll, president de PIMECO, ha comentat que de 6 anys ençà, "l'Estat ha recuperat més de 80 competències en matèria de comerç a costa de les comunitats autònomes i ha legislat a favor de les grans superfícies." Bernat Coll ha afegit que s'estan fent algunes passes des del Govern de les Illes Balears, però que el marge de maniobra és estret degut al baix marc competencial que té actualment.

Tant PIMECO com l'ASM veuen primordial recuperar el teixit comercial que les Illes Balears hem perdut i ens han fet passar de ser la primera comunitat autònoma en renda per càpita a la vuitena. Per això, ambdues organitzacions creuen necessari que la societat illenca prengui consciència que el petit comerç és un eix vertebrador dels nostres pobles i ciutats, i de la nostra prosperitat econòmica.

Cal recordar que a les Illes, per cada lloc de feina que creen les grans superfícies, en destrueixen 1,7 al petit comerç, i que així com tot el marge de benefici de les grans superfícies se'n va lluny de les Illes, el marge de benefici del petit comerç reverteix a la llarga en una major capacitat adquisitiva i millors condicions per a tota la ciutadania illenca.

Aquesta trobada s'emmarca dins un cicle de trobades que l'ASM durà a terme durant les properes setmanes amb diverses associacions d'àmbit illenc.

 

Torna a informacions

Agenda

Piulades