L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 99.172.422.497,54 €

Reclamam al director de l'aeroport que faci respectar la llengua pròpia dels mallorquins

Publicat el 27-08-2017

Rètol il·legal de l'aeroport de Palma

 

L'Assemblea Sobiranista ha sol·licitat una entrevista a José Antonio Álvarez, director de l'aeroport de Son Sant Joan nomenat per AENA, per reclamar-li que insti els empleats a respectar els passatgers que parlen català, llengua pròpia i oficial de Mallorca. La reclamació té el seu origen en els fets ocorreguts el passat divendres 11 d'agost, quan el president del Cercle Mallorquí de Negocis, Bartomeu Rosselló, es va adreçar en mallorquí a l'encarregada del mostrador d'informació d'AENA i aquesta li etzibà «Hábleme en español que es un idioma bien bonito y es el más hablado del mundo, así nos entendemos todos».
 

Si la reclamació no és atesa, l'ASM es reserva el dret a denunciar els fets a l'Oficina de Delictes de l'Odi de la Policia Local de Palma, així com altres incidències que es puguin produir en el futur.
 
Des de l'ASM també demanam al sr. Álvarez que es retiri de forma immediata el nom de "Aeropuerto de Palma de Mallorca", doblement il·legal, perquè per una banda el topònim oficial és Palma i per altra margina la llengua pròpia dels mallorquins, i procedeixi a retolar-lo amb el nom d'Aeroport Internacional Ramon Llull Palma - Mallorca, tal com el Consell de Mallorca va aprovar per unanimitat el passat 9 de febrer. Els 500.000 euros que costaria el canvi, segons càlculs del Ministerio de Fomento, haurien d'anar a càrrec de Madrid, atès que cada any Son Sant Joan dóna més de 120 milions de beneficis nets a AENA i els 1.150 milions en taxes que es recapten als aeroports de les Balears no reverteixen a les nostres illes.

Així mateix demanarem que des d'AENA es passin instruccions a les companyies aèries perquè facin servir el català a les locucions dins els vols, una mesura elemental de dignitat i respecte que s'hauria d'estar aplicant amb normalitat d'ençà del final del franquisme, encara que només fos per l'especial respecte i protecció de què ha de ser objecte la nostra llengua segons la constitució espanyola.
 
L'ASM continua apostant per l'estat propi i el control directe del nostre aeroport, més encara després que el president espanyol ha descartat tota possibilitat de cogestió, però no callarem ni ens resignarem davant els atacs a la nostra llengua i identitat mentre continuï en mans de l'estat que ens espolia.
 
Palma, 17 d'agost de 2017
 
Secretariat de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca
Torna a comunicats

Agenda

Piulades