L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 97.881.624.988,81 €

Per una candidatura unitària de país

Publicat el 30-04-2016

Davant la convocatòria d'unes noves eleccions al congrés de diputats espanyol, les persones sotasignants feim una crida a les formacions polítiques de país, és a dir aquelles que decideixen la seva actuació a ca nostra i no als despatxos de Madrid, perquè configurin una llista unitària amb l'objectiu de defensar el finançament, l'autogovern, el territori, la llengua i la cultura de les Illes Balears i Pitiüses.

No hi ha política social possible sense un finançament just. L'espoli fiscal crònic i les retallades creixents no ens permeten dotar com pertoca drets bàsics com la sanitat, l'educació, l'habitatge o el transport públic. No podem garantir una qualitat de vida digna amb els preus disparats pel cost de la insularitat i les pensions més baixes de l'Estat. La petita i mitjana empresa no pot tirar endavant sense una protecció efectiva davant la competència deslleial de les grans superfícies. No és possible protegir la llengua, la cultura i l'entorn natural sense els mitjans necessaris.

 
Som un gran poble que creix obrint els braços a tothom, a tota la bona gent que vol ser d’aquí. Un poble que no vol renunciar, i que si van mal dades sap ajuntar esforços per alçar la veu on calgui i dir que volem continuar sent qui som, que estam cansats que ens espoliïn els recursos i la calma, que estam farts de no poder decidir el futur i que volem comandar a ca nostra. 

I som molts, som prou perquè la nostra veu se senti a Madrid. Ha arribat el moment d'unir esforços per reivindicar davant l'Estat allò que és nostre. Ha arribat el moment de vendre molt car el vot parlamentari en defensa de les persones i el territori.

Reclamam una candidatura unitària nascuda de la il·lusió i la fe en el nostre poble. Una candidatura creada des del consens, la generositat, la col·laboració, l'esforç honest i decidit. Una candidatura de país, amb el centre de decisió a les nostres Illes, com a instrument de canvi en positiu a favor de la gent.

Una candidatura per la qual, ho deim ben clar i ben alt, les persones que subscrivim aquest text estam disposades a deixar-hi la pell.
 
 
Secretariat de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca
 
Les Illes Balears, a 28 d'abril de 2016
 
P.D.:  Adhesió al manifest com a entitat/organització:
https://docs.google.com/forms/d/1vLwVXWzKIrk_TzmfFkW1qtyTCl8zZDfM2FJAJ9YXG0Q/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link
Adhesió al manifest com a persona particular:
https://www.change.org/p/per-una-candidatura-unit%C3%A0ria-de-pa%C3%ADs?recruiter=351012092&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink
 
 
 
Torna a comunicats

Agenda

Piulades