L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 98.876.510.979,05 €

La flama del Canigó: missatge de Sant Joan 2017

Publicat el 23-06-2017

Cartell de Sant Joan

 

Estimats connacionals,

Del Canigó ens arriba com cada any la Flama per encendre les fogueres de Salses a Guardamar, de Fraga a Maó, d'Andorra, de l'Alguer.

Aquesta Flama ens uneix amb tots els pobles europeus: des de fa mil· lennis festegem com ells la nit de sant Joan amb tradicions i costums pagans i cristianitzats. Però als anys seixanta del segle passat catalans del Nord van donar un sentit nou a l'antiga festa: per sempre més l'han catalanitzada.

Arrelada al Canigó, la Flama hi poua la seva força espiritual i patriòtica. A l'empara de les Constitucions de Pau i Treva del segle XI testimonia la voluntat pacificant del nostre poble.

El 1966 patriotes nord-catalans van franquejar amb la Flama la frontera francoespanyola imposada: van esborrar simbòlicament tres-cents anys d'ocupació, de mutilació del país, de suplantació de la nostra identitat mil· lenària. El nord-català Gilbert Grau deixà ben clar el 1987 –fa just trenta anys enguany– els reptes: és la «Flama de la nostra Catalunya sempre més encesa per a portar el missatge de pau i germanor necessitat pels pobles que l'envolten. Missatge d’afirmació independentista… missatge de determinació per … fer entendre que Catalunya vol ser present a Europa, sobirana i mestressa del seu destí».

Des de llavors amb la Flama afirmem el que volem: l'alliberament nacional i social de la nació sencera. Amb la Flama exigim el respecte dels drets fonamentals internacionalment reconeguts com el dret de votar i decidir el nostre futur en cadascun dels territoris catalans.

Amb la Flama fem pinya i exigim per una part de la nació, el Principat de Catalunya, la República catalana, el nostre estat independent.

Amb la Flama sabem el que volem: la Confederació dels Països Catalans. Mantenim-la encesa per preservar el nostre poble. El futur és nostre. Construïm- lo!

 

Visca Sant Joan, la Festa Nacional dels Països Catalans!

Visca la Flama del Canigó, símbol de la nostra unitat i unió!

 

Confederació d'Entitats Sobiranistes dels Països Catalans

Assemblea Nacional Catalana

Assemblea Sobiranista de Mallorca

Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, Decidim

Torna a comunicats

Agenda

Piulades