L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 97.881.798.823,75 €

L'ASSEMBLEA SOBIRANISTA ES REUNEIX AMB LA DELEGADA DEL GOVERN ESPANYOL

Publicat el 18-09-2020

Avui dijous, 17 de setembre, l'Assemblea Sobiranista de Mallorca s'ha entrevistat amb la delegada del Govern espanyol a les Balears, Aina Calvo, amb motiu de l'onada d'agressions lingüístiques de què han estat objecte els mallorquins els darrers mesos. La representant del Govern espanyol ha pres nota del cas dels feixistes espanyols que els dies 29 i 30 de juny van irrompre a oficines i comerços de Manacor, intimidant, insultant i obligant a parlar en castellà, i que han continuat circulant per carrers i carreteres exhibint simbologia d'extrema dreta. Segons ha dit, no tenia constància que s'hagués pres cap mesura al respecte.

Pel que fa als guàrdies civils i policies que contesten "no le entiendo" als mallorquins, la representant del Govern espanyol ha indicat que tenen instruccions de recórrer a un altre agent que entengui el català. Des de l'ASM encoratjam els ciutadans a exercir sempre el dret legal a expressar-nos en la nostra llengua i a denunciar-ho quan sigui vulnerat. Al mateix temps hem reclamat que s'incentivi els agents perquè aprenguin català, atès que la legislació espanyola impedeix que ho facin de forma obligatòria. L'ASM té per objectiu la independència de Mallorca, i reclama la policia pròpia que preveu l'Estatut d'autonomia, però mentre les forces de l'ordre continuïn en mans d'Espanya i les paguem amb els nostres imposts, exigirem que respectin els nostres drets.

Finalment hem instat la representant del Govern espanyol a fer arribar un missatge a la població castellanoparlant, exigint respecte per la nostra llengua i encoratjant a aprendre-la i parlar-la, a fi de frenar i aïllar els supremacistes espanyols.

Palma, 17 de setembre de 2020

Secretariat de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca

Torna a comunicats

Agenda

Piulades