L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 99.172.207.941,62 €

L'ASM es felicita per la majoria de batlies de Mallorca en mans de partits de país

Publicat el 16-06-2015

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca es felicita arran de la constitució dels ajuntaments de Mallorca de dissabte passat, que ha suposat que 33 de les 53 batlies quedin en mans de partits de país, això és, de partits autòctons que tenen el centre de decisió a Mallorca i no a Madrid. No dubtam que aquest èxit és la resposta de la ciutadania a quatre anys d'uniformisme espanyolista del PP, que s'ha caracteritzat per l'atac sistemàtic a les nostres senyes d'identitat, l'ofegament del teixit productiu i la manca d'inversions estatals.

Des de l'ASM emplaçam els batles de país a complir els programes amb què s'han presentat i a posar-se immediatament al servei de la ciutadania, un principi polític que hauria de caure pel seu propi pes però que per desgràcia no sempre veim com es fa realitat. Més enllà d'anuncis de grans infraestructures, des de l'ASM entenem que allò que esperen els mallorquins ara mateix és veure resoltes les seves necessitats més properes, com la feina, l'habitatge o els serveis socials. Cal no oblidar que cap a finals d'any ens trobarem amb unes eleccions de caire estatal, i que els votants hauran pres bona nota del grau de compliment de les promeses electorals. En democràcia, els polítics recullen demà allò que sembren avui.

Lamentam, per altra banda, que en alguns municipis les formacions amb sigles de país hagin primat el partidisme i el càlcul polític i que com a conseqüència hagin donat lloc a batlies en mans de partits espanyolistes. Les lluites fratricides ens afebleixen com a país, i qui se n'aprofita finalment és l'estat que ens espolia i persegueix la nostra llengua i cultura. Recordam, per acabar, que els municipis no poden oferir uns serveis públics de qualitat sense un finançament adequat. Ha quedat prou demostrat que aquest només arribarà quan Mallorca assoleixi la plena sobirania, i en aquest camí que se'ns obre al davant els ajuntaments són una peça del tot imprescindible.

Palma, 16 de juny de 2015
Secretariat de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca

Torna a comunicats

Agenda

Piulades