L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 99.172.287.576,10 €

L'ASM denuncia l'escalada de repressió de la 'Delegación del Gobierno Español' contra els moviments socials

Publicat el 17-01-2020

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca denuncia la progressiva generalització en l'aplicació de la llei mordassa per reprimir les protestes dels diversos moviments socials. Assistim a la criminalització de qualsevol dissidència, sigui la petició de llibertats en general, l'oposició als desnonaments o les demandes de llibertat dels presos polítics.

De la mateixa manera que fa 126 setmanes Música per la Llibertat actua cada dijous a la plaça de Cort, amb la corresponent comunicació en temps i forma a la delegació del Govern espanyol, el passat dissabte 9 de novembre un grup de 44 persones es va concentrar al mateix indret, dins el marc d'una crida general arreu dels Països Catalans a manifestar-se pels drets, la llibertat i l’autodeterminació. Encara que l'acte es va dur a terme sense cap incidència, la policia espanyola va interposar denúncia i s'ha iniciat un expedient sancionador, amb una proposta de multa de 200 €, en la persona de Manel V. Domènech, membre del Secretariat de l'ASM. L'expedient diu textualment: "A las 20:40 horas del día 09/11/2019, en la plaza Cort de Palma, se concentran 44 personas para proclamar consignas y cánticos tales como 'Llibertat presos polítics', 'li diuen democràcia i no ho és', así como la exhibición de carteles con el lema 'Llibertat presos polítics' sobre el cual se aprecia una franja roja en diagonal (...)".

Malgrat aquests actes de repressió, l'ASM crida a no defallir i perseverar en la lluita pel drets individuals i col·lectius, per la llibertat i per l'autodeterminació.

Hi ha una caixa de resistència per fer front a les multes repressives. Els ingressos es poden fer al següent compte corrent de Caixa Colonya: ES87 2056 0006 3210 0085 0527

 

Palma, 17 de gener de 2017, Sant Antoni

Secretariat de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca

Torna a comunicats

Agenda

Piulades