L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 99.172.660.337,77 €

L'ASM denuncia la infradotació sanitària de les Balears

Publicat el 07-12-2016

Concentració de l'ASM davant Son Espases

 

Atesa la recent publicació de l'INE (1) segons la qual el 2015 hi va haver 11.475 hospitalitzacions a les Balears per cada 100.000 habitants, la segona xifra més alta de l'Estat, quan la mitjana estatal és de 10.228, des de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca denunciam que aquesta sobrecàrrega de treball es veu agreujada per la infradotació de llits hospitalaris i la manca d'inversió estatal.

Segons dades del Ministerio de Sanidad (2), a les Balears hi ha un total de 2.541 llits d'hospital de titularitat pública, mentre que Extremadura, amb un nombre d'habitants semblant però sense haver de suportar la població extra del turisme, en té 2.977. Les Balears es veuen forçades a suplir aquest dèficit amb 1.069 llits de clíniques privades, per només 329 a Extremadura.

Per altra banda la mitjana d'espera quirúrgica a les Balears és de 77 dies (3), mentre que a Madrid, per exemple, és només de 43 dies (4).

A tots aquests greuges hi cal afegir la manca de pediatres i metges de família als centres de salutl'aparcament de pagament a so n'Espases des de fa quatre anys, com si la raó de ser de l'hospital fos l'enriquiment del concessionari madrileny i no el servei públic, i el problema dels pacients amb malalties greus que s'han de desplaçar a Mallorca per la manca d'inversió en mitjans sanitaris a Menorca i les Pitiüses.

 

Des de l'ASM reclamam un cop més als nostres governants que avancin cap a la sobirania política i econòmica de Mallorca i les Illes Balears, única via per resoldre unes mancances que són conseqüència directa del tractament colonial i l'espoli fiscal a què ens sotmet l'estat espanyol. Cada any se'n van a Madrid i no tornen el 48% dels nostres imposts, uns 3.500 milions d'euros.

Torna a comunicats

Agenda

Piulades