L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 98.341.406.722,85 €

L'ASM denuncia a la policia agressions i destrosses causades pels espanyolistes a la taula informativa dels dissabtes

Publicat el 07-10-2017

 

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha denunciat a la Policia Local de Palma les agressions i destrosses de què ha estat objecte la taula informativa dels dissabtes per part de manifestants espanyolistes. Explicam els fets tot seguit.

Avui dematí a les 10h, com cada dissabte des de fa un any, l'Assemblea Sobiranista ha instal·lat la taula informativa al carrer Sant Miquel, de Palma, a la cantonada amb Passatge Sta. Catalina de Siena. Aquesta activitat disposa dels permisos corresponents de l'Ajuntament de Palma.

Quan eren les 12h aproximadament la capçalera de la manifestació convocada per la "Fundación en defensa de la nación española" (Denaes), procedent de la plaça Espanya, ha passat per la intersecció entre els carrers de Sant Miquel i Oms, a uns 30 metres de nosaltres. Poc després, amb la capçalera ja dins el carrer dels Oms, la manifestació s'ha aturat ocupant la intersecció esmentada. No hi havia cap dispositiu policial que ens separàs dels manifestants.
Alguns participants han començat a increpar-nos fins que tots ells s'han apropat fins a uns pocs metres, continuant amb els insults i improperis. Minuts després han aparegut quatre membres de la policia nacional que s'han interposat entre els manifestants i nosaltres.

Els policies ens han fet retrocedir cap a la paradeta, que teníem just darrere, moment en el qual s'ha produït l'envestida dels manifestants, que han causat desperfectes en el tendal, la taula, les cadires i els cartells enrotllables, s'han apropiat de les samarretes que teníem exposades i n'han destrossat unes quantes, se n'han enduit material corporatiu i han fet bocins una carpeta amb butlletes d'afiliació. També ens han escopit, han fet caure d'un cop un dels nostres mòbils i han intentat esqueixar la samarreta d'un de nosaltres.

Entre els manifestants hem pogut reconèixer el sr. Juan Font Rosselló, de la Fundación Jaime III, que abans de l'agressió ens ha increpat i ens volia obligar a abandonar el carrer. Poc després ha participat en la destrossa del tendal pegant-li una estirada, fets que tenim enregistrats en vídeo i que hem fet constar a la denúncia.

Els membres de l'ASM érem conscients que avui era un dematí especial i estàvem preparats per fer fotos i vídeos pel que pogués passar. Consideram que els fets s'haurien pogut evitar si la policia hagués muntat un cordó de seguretat a la cantonada de la pça Porta Pintada. I si bé després dels fets han identificat el president i la vicepresidenta de l'ASM, no ens consta que hagin detingut ni identificat cap dels agressors. Afortunadament ha quedat constància gràfica dels actes vandàlics.

Aquesta agressió ens confirma que l'espanyolisme ha de recórrer a la intimidació i la violència per imposar les seves idees, i ens encoratja més que mai a continuar amb la difusió de la nostra aposta pel dret a decidir i l'estat propi. La nostra taula informativa aviat tornarà a estar present al carrer de Sant Miquel.
Volem agrair el suport que ja hem rebut de persones i entitats, tant sobiranistes com no sobiranistes però totes elles defensores de la democràcia, la pau, la llibertat d'expressió i els drets fonamentals.

Palma, 7 d'octubre de 2017
Secretariat de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca
 

Torna a comunicats

Agenda

Piulades