L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 97.881.702.815,83 €

L'ASM crida a la manifestació per un referèndum d'autodeterminació

Publicat el 21-12-2019

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca crida a participar a la manifestació de la Diada de Mallorca, que tindrà lloc a Palma dilluns 30 de desembre, a totes les persones que volen que Mallorca decideixi el seu futur amb un referèndum d'autodeterminació, i que vulguin celebrar amb nosaltres la sentència del Tribunal de Justícia Europeu, que desautoritza els jutges espanyols del procés inquisitorial contra els líders independentistes catalans.

Els motius per celebrar un referèndum d'autodeterminació a Mallorca són de cada dia més evidents i poderosos. L'Estat espanyol ens sotmet a un espoli fiscal de 4.200 milions d'euros cada any que se'n van a Madrid i no tornen, que no ens permet invertir en habitatge, sanitat, educació, pensions, transport públic i medi ambient, ni compensar el cost de la insularitat, que afecta els preus i la viabilitat de les empreses locals.

A tot això cal afegir que Espanya incompleix la seva pròpia constitució, que fa quaranta anys que promet "especial respeto y protección" a les "modalidades lingüísticas" diferents del castellà, i vulnera repetidament els nostres drets lingüístics amb abusos, amenaces i manques de respecte de la policia i la guardia civil.

Emplaçam una vegada més els partits de país, així com els agents socials i les entitats de la societat civil, a no ajornar més la posada en marxa d'un full de ruta sobiranista. Mallorca és una economia productiva i sobradament autosuficient, però Madrid ens sotmet a una sobreexplotació colonial que perjudica la nostra qualitat de vida. Tot i així el deute públic espanyol no s'atura de créixer, i davant la manca de perspectives de reforma o de canvi hem de menester un estat propi independent per comandar a ca nostra i administrar els nostres recursos, abans no sigui massa tard.

 

Palma, 21 de desembre de 2019

Assemblea Sobiranista de Mallorca

Torna a comunicats

Agenda

Piulades