L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 99.172.922.206,55 €

L'ASM convoca una concentració per la recepció del rei d'Espanya

Publicat el 26-07-2018
3 d'agost de 2018, concentració per la recepció del rei Felip VI
 
L'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha convocat una concentració per al proper divendres 3 d'agost a les 19,30, devora el Palau Reial, amb motiu de la recepció organitzada pel rei d'Espanya.
 
Des de l'ASM consideram el cap de l'Estat espanyol màxim responsable de la pèrdua de llibertats que estam vivint als Països Catalans, i li ho volem fer avinent aprofitant el seu desplaçament a Mallorca. 
 
La concentració reclamarà la llibertat dels presos i exiliats polítics, una reivindicació més fonamentada que mai després que la justícia alemanya ha descartat el delicte de rebel·lió del president català, Carles Puigdemont, així com la llibertat d'expressió, perseguida a l'estat espanyol amb víctimes emblemàtiques com el raper mallorquí Josep Miquel Arenas, Valtònyc, i l'exercici del dret a decidir a Catalunya i els Països Catalans.
 
La concentració també reivindicarà la restitució del museu Saridakis a Marivent. Cal recordar que Joan de Saridakis va fer construir el Palau de Marivent entre els anys 1923 1925 i que la vídua, Annunziata Marconi-Taffani, el donà el 1965 a l'antiga diputació provincial amb la condició que fos destinat a museu de les obres col·leccionades pel seu marit. Un cop cedit l'usdefruit a la casa reial borbònica, els hereus reclamaren el contingut de l'edifici perquè no s'havien complit les condicions de la donació i una sentència de 1988 va fer retirar totes les obres i mobiliari.
 
La convocatòria ha estat comunicada a la delegació del govern espanyol.
 
Palma, 26 de juliol de 2018
Secretariat de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca
 
Torna a comunicats

Agenda

Piulades