L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 98.590.652.330,11 €

LA JUNTA ELECTORAL OBLIGA L'ASM A DESMUNTAR LA TAULA INFORMATIVA

Publicat el 09-11-2019

Avui dematí, a les 11,45, la policia ens ha obligat a desmuntar la taula informativa que posam cada dissabte al carrer Sant Miquel i que compta amb el corresponent permís municipal. Els agents de la policia ens han dit que seguien ordres verbals de la junta electoral, que no tenien l'ordre per escrit i que ja ens diran si ens multen o no.

Recordam que l'article 53 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general (LOREG), referent a la "jornada de reflexió", només prohibeix la propaganda i campanyes electorals de "partits, coalicions i federacions", i que l'Assemblea Sobiranista de Mallorca no és ni partit, ni coalició ni federació, ni fa propaganda electoral a la taula informativa.

Consideram, en conseqüència, que els jutges espanyols de la Junta Electoral s'han excedit en les seves atribucions i han vulnerat el dret fonamental a la llibertat d'expressió. Es veu que no els agrada que diguem ben clar i amb veu alta enmig del carrer que MADRID ENS ROBA i que volem la INDEPENDÈNCIA. Hi tornarem dissabte que ve!

Reproduïm íntegre l'article 53 de la LOREG:

Article 53
Període de prohibició de campanya electoral

No es pot difondre propaganda electoral ni fer-se cap acte de campanya electoral una vegada que aquesta legalment hagi acabat. L'obtenció gratuïta de mitjans proporcionats per les administracions públiques queda limitada al període estricte de campanya electoral. Les limitacions anteriors s'estableixen sense perjudici de les activitats realitzades pels partits, coalicions i federacions en l'exercici de les seves funcions constitucionalment reconegudes i, en particular, a l'article 20 de la Constitució.

No obstant això, des de la convocatòria de les eleccions fins a l'inici legal de la campanya, queda prohibida la realització de publicitat o propaganda electoral mitjançant cartells, suports comercials o insercions en premsa, ràdio o altres mitjans digitals, i no es poden justificar les esmentades actuacions per l'exercici de les activitats ordinàries dels partits, coalicions o federacions reconegudes en l'apartat anterior.

 

Palma, 9 de novembre de 2019

Secretariat de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca

Torna a comunicats

Agenda

Piulades