L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 99.172.500.749,84 €

Governi PP o PSOE, Mallorca sempre hi perd

Publicat el 24-06-2018
L'Assemblea Sobiranista de Mallorca denuncia que Mallorca sempre hi surt perdent tant si governa el PP com el PSOE, com s'acaba de demostrar una vegada més amb les declaracions del president espanyol, Pedro Sánchez, segons el qual no es reformarà el sistema de finançament aquesta legislatura "perquè no hi ha temps".
 
Els sobiranistes també estam cansats de veure com els presidents del Govern balear del PP i el PSOE es queixen del maltracte de Madrid quan comanden els altres i callen i acoten el cap quan ho fan els seus, una situació que ara es torna a repetir amb el relleu al govern espanyol com a resultat de la moció de censura del PSOE.
 
Després del tracte rebut per Madrid durant tres segles, estam tan segurs com que demà tornarà a sortir el sol que no tindrem un millor finançament mentre siguem una colònia d'Espanya, ni aquesta legislatura ni les que venguin, i pronosticam un futur igual de negre al 'règim especial' que esperam fa més de vint anys.
 
Tot plegat fa més indignant l'anunci de l'ampliació del tren i el metro de la presidenta Armengol, una fugida endavant en tota regla perquè no té els doblers ni cap garantia que arribin. Cal recordar que l'estat espanyol ha reconegut una balança fiscal negativa del 14,20% del PIB a les Balears, que amb les dades de 2017 suposa 4.270 milions d'euros que se'n van cap a Madrid cada any via imposts i no tornen.
 
Des de l'ASM constatam dia sí dia també que l'únic camí realista per aconseguir un finançament just és l'exercici del dret a decidir i la sobirania política i fiscal. Ens alegra que la reivindicació d'un millor finançament s'estengui cada vegada més a les Balears, però consideram liquidada la via dels despatxos, els precs i  les reclamacions a Madrid, sobretot un cop s'ha tocat amb les mans el fracàs d'aquesta política a Catalunya.
 
Recobrarem la sobirania i l'estat propi tard o d'hora, en la mesura que la societat estigui ben informada i mobilitzada i que els partits polítics de país, paral·lelament, agafin força i arribin a governar a ca nostra. 
 
Secretariat de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca
 
Palma, 24 de juny de 2018
 
Torna a comunicats

Agenda

Piulades