L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 99.172.530.200,78 €

Constituïda la secció local de Manacor

Publicat el 04-04-2016

Aquest diumenge dia 3 d'abril hem retut homenatge a Guillem Riera, primer mallorquí que donà la seva vida en defensa de les nostres llibertats com a poble el dia 4 d'abril de 1715, enfront el primer intent de desembarcament a Mallorca de les tropes borbòniques. Abans d'ell molts mallorquins i eivissencs havien donat la seva vida com artillers al setge de Barcelona. 
Ha estat un acte molt emotiu i seriós, a la Torre del Serral dels Falcons. Hem recordat la nostra història, hem fet referència al nostre futur que volem lliure. Les entitats sobiranistes i els partits del país han fet, al nostre costat, l'ofrena a l'heroi caigut. El Pi havia excusat la seva absència.
Els sobiranistes manacorins han triat aquest lloc tan emblemàtic per a poder juntar l'acte de constitució de la secció local de l'ASM a l'homenatge organitzat per l'OCB de Manacor i per l'ASM, que seguidament s'ha retut a Guillem Riera, el talaier que morí l'any 1715 repel·lint el primer intent de desembarcament borbònic. Cristòfol Soler, president de l'ASM en el seu parlament adreçat al centenar de persones presents ha ressaltat la situació d'espoliació cultural i econòmica que patim des de fa 301 anys i ha titllat d'il·lusos aquells que pensen que dins l'Espanya de matriu castellana hi recuperarem algun dia la sobirania que perdérem i que necessitam més que mai. Serafí Lliteres i Maçanet (amb el micròfon a la foto adjunta) ha estat elegit president de la secció local de l'ASM de Manacor i l'acompanyaran en el nou secretariat local, Guillem Genovart i Bonnín (tresorer), Jordi Caldentey i Mas (secretari) i com a vocals Margalida Fuster i Homar i Pep Barrull i Badia.

Anam fent camí, cal alliberar el nostre poble, estam farts de l'espoliació cultural, econòmica i de la nostra dignitat com a poble a la qual ens sotmet això que es diu Espanya.
Cada vegada, passa a passa i amb contundència anam fent camí. Cal ressenyar també que MÉS per Mallorca, ERC-Illes i AIPC ens han fet costat fent sengles ofrenes a Guillem Riera, ara cal que es canviï el nom de Plaça de la Torre pel seu nom merescut, Plaça de Guillem Riera! 
Hem acabat l'acte cantant La Balanguera.
Visca Mallorca Lliure!

Ofrenes a Guillem Riera, el talaier

 

Jordi Caldentey, president de l'OCB Manacor; i Cristòfol Soler, president de l'ASM

 

Presentació de la secció local de Manacor

Torna a comunicats

Agenda

Piulades