L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 99.172.398.468,98 €

Comunicat de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca a la presidenta Armengol

Publicat el 05-08-2015

L'ASM recorda a la presidenta Armengol que els grans èxits polítics comencen amb un somni.

Davant les declaracions a Europa Press de la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, on afirma que "l'independentisme és simplement un somni", l'Assemblea Sobiranista de Mallorca li vol recordar que la política té per objecte fer realitat els somnis dels pobles. Si els polítics renunciassin a aquest principi no s'hauria abolit l'esclavatge, les dones encara no podrien votar, el mur de Berlín continuaria dret, l'apartheid a Sudàfrica seria vigent i, en resum, la Humanitat no hauria progressat.

Consideram, en canvi, que l'alternativa proposada per la presidenta Armengol, la conversió d'Espanya en un estat federal, no té la més mínima viabilitat i suposaria una pèrdua de temps i d'energies que no ens podem permetre. La raó és ben senzilla, per reformar la Constitució fan falta dos terços del congrés de diputats i com és sabut ni el PP ni Ciudadanos no volen saber res de federalisme.

Pel que fa al procés sobiranista català, no entenem com la presidenta Armengol pot afirmar que Artur Mas "ha perjudicat notablement els ciutadans de Catalunya". La Generalitat ha intentat arribar a un acord amb l'Estat espanyol de totes les maneres possibles i sempre s'ha trobat amb el no per resposta, acompanyat d'un espoli fiscal insostenible i de l'atac constant a l'autogovern i les senyes d'identitat pròpies. És precisament com a conseqüència d'aquest maltracte que Catalunya té el somni de constituir­se en estat propi i que és en camí de fer­lo realitat.

Tampoc no entenem com pot dir la presidenta que "a les Balears no hi ha una demanda d'independència", si mai no s'ha fet una consulta popular al respecte, i ni en què deu consistir la "pedagogia" que, segons afirma, les Balears han de fer a Espanya i Catalunya. 

La crua realitat és que Madrid, amb la complicitat de Bauzá, ens ha deixat la caixa buida, i el nou Govern autonòmic, com tots els anteriors, no té capacitat de maniobra. L'espoliació fiscal va en augment i les promeses impossibles de la presidenta no solucionaran les greus mancances del nostre model econòmic. Fins aquí hem arribat! Si les paraules de la presidenta Armengol han de marcar el seu full de ruta, ens condemna a la submissió, la resignació i la misèria. Si pel contrari aspira a defensar­nos de bondeveres, l'únic camí que ens queda és el que ha emprès el Principat de Catalunya. I per fer realitat els somnis dels pobles, fan falta polítics amb capacitat de lideratge i d'il·lusionar la societat civil.

Palma, a 4 d'agost de 2015

Secretariat de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca

Torna a comunicats

Agenda

Piulades