L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 99.172.238.349,45 €

La Confederació d'Entitats Sobiranistes reclama unitat d'acció

Publicat el 21-08-2016

L'ANC, la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià i lAssemblea Sobiranista de Mallorca han reclamat unitat d'acció a l'hora de lluitar per a la independència. Sota el paraigües de la Confederació d'Entitats Sobiranistes dels Països Catalans -formada per les tres entitats-, i des de la UCE de Prada, l'independentisme català ha explicat les necessitats sobiranistes de cada territori per tal de fer un pas endavant en la lluita cap a la plena sobirania.

 

“Som una mateixa nació, mai oblidarem les altres parts de la pròpia nació”, han reivindicat les entitats sobiranistes des de Prada. En la seva intervenció, el representant del sobiranisme valencià, Toni Infante, ha apuntat que els Països Catalans han d’assolir la plena sobirania per tal de construir una confederació d’Estats “al servei de les persones”.

 

Cristòfol Soler (Sobiranistes de Mallorca), Toni Infante (Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià) i Àngels Folch (ANC) JOSEP MARIA MONTANER

En la conferència, que tenia el títol ‘Tota una nació en marxa. Diferents ritmes, un mateix objectiu’, hi ha participat el representant del sobiranisme balear, Cristòfol Soler, que ha reivindicat la “nació gran”. Segons ha dit, l’objectiu a les Illes és fer créixer el sobiranisme a través d’accions coordinades, i aprofundir en la transversalitat.

 

“Molts han deixat de creure en una Espanya que ens tracti com a ciutadans i no com a súbdits”, ha deixat anar Soler, que ha criticat que l’Estat considera les Illes com “un territori annexionat a Castella per dret a contesta”. “No s’han respectat mai els drets dels nostres territoris”, ha criticat el president de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca.

 

Finalment, Soler ha conclòs que si l’Estat “té tan clar” que els Països Catalans formen part d’Espanya, i que així ha de ser per sempre, “ha arribat el moment que ho tenim igual clar que ells”.

 

Font: elmon.cat (vegeu l'article complet)

Torna a reculls externs

Agenda

Piulades