L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 98.314.498.455,55 €

L'ASM es reuneix amb Unió de Pagesos

Publicat el 06-03-2017

Reunió d'ASM amb Unió de Pagesos

 

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) s'ha reunit aquesta setmana amb els representants d'Unió de pagesos de Mallorca, en el marc de la roda de contactes per tal d'intercanviar opinions amb diferents associacions.

L'ASM, en aquest sentit, ha aprofitat per felicitar els pagesos pel premi Ramon Llull que se’ls ha atorgat. Aquest guardó té per objecte honorar i distingir les persones o col·lectius que en la seva tasca han destacat dins el territori de les Illes Balears.

Segons ha explicat l’entitat sobiranista, els representants d'Unió de Pagesos els hi han tramès les preocupacions que afecten el sector ramader i agrícola, així com «el rebuig a les interferències de caire polític o personal». «Demanen que els tenguin en compte com a professionals a l’hora de prendre decisions polítiques que afecten el desenvolupament en el món rural», han explicat.

Algunes de les preocupacions que ha recollit l’ASM són les següents:

- La manca de control sobre les mercaderies que arriben a les nostres Illes provinents d'altres indrets, perquè les Balears no tenim competència per tal de valorar amb quines condicions arriben a les Balears.

- Per altra banda la producció que arriba de fora, com per exemple de Marroc i/o altres, no és compatible amb els preus de la producció local.

- Segons els seus estudis sobre el consum i producció de les Illes, tan sols hi ha un 1% d'incidència en el consum dels productes locals.

L’entitat sobiranista ha destacat que el sector hoteler «seria suficient perquè la pagesia de Mallorca fos autosuficient, i reportaria en benefici de preservar l'entorn i el paisatge rural, el qual també té la seva importància en la nostra indústria turística».

Cristòfol Soler: «Fou una trobada molt interessant. Cal conèixer de primera mà el batec de la pagesia autèntica, la que conrea directament la terra. La meva conclusió personal és que mentre no puguem accedir a la sobirania serà mal de fer aconseguir una major interrelació entre l'agricultura mallorquina i els altres sectors productius. Com en tantes altres coses, depenen massa de Madrid i de Brussel·les, i al continent no tenen punyetera idea de com afecta la insularitat al nostre sector primari.»

 

 

Torna a informacions

Agenda

Piulades