L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 97.882.259.831,90 €

L'Assemblea Sobiranista qualifica d'enganyifa el règim especial balear

Publicat el 14-03-2016

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca s'oposa rotundament a continuar pidolant almoina a Madrid en forma d'un "règim especial" que fa més de vint anys que demanam i que, com el propi Govern de les Illes Balears sap perfectament, mai no ens concediran.

D'ençà que el setembre de 2012 el Govern espanyol va negar un pacte fiscal al president de Catalunya, Artur Mas, tot i la pressió creixent de l'opció independentista,
és evident que qualsevol intent en aquesta línia per part del Govern de les Illes Balears està condemnat al fracàs. Per tant, l'anunci d'una nova petició de REB només es pot interpretar com una fugida endavant, per no dir un acte de covardia, que té com a conseqüència l'augment del deute públic autonòmic, la continuïtat de les retallades, el deteriorament dels serveis i l'empobriment de la població.

El Govern balear farà bé d'assumir el més aviat possible que l'Estat espanyol
no incrementarà mai els recursos a les Illes. El motiu és molt senzill, l'Estat necessita els nostres doblers per mantenir les regions subsidiades, com Andalusia i Extremadura, i amb els que els sobra, acontentar els acòlits de les Castelles i Galícia. Fet això ja no queda un cèntim a la caixa. Per altra banda, Espanya deixarà d'ésser viable econòmicament sense l'aportació del Principat de Catalunya. Com a resultat és previsible que augmenti l'espoliació de balears i valencians fins al punt que el drenatge de recursos sigui insostenible.

Pel que fa al somni del concert econòmic, és una altra enganyifa. Amb un concert econòmic, encara més impossible d'aconseguir que un pacte fiscal, continuaríem aportant exactament el mateix que amb el sistema comú i tot dependria de la quota que es negociàs amb l'Estat. Un sistema que, a més a més, és criticat i discutit per la Comissió de la Unió Europea.

En definitiva, des de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca reclamam al Govern de les Illes Balears
que reconegui la condició de colònia espoliada de les Balears, i que mentre continuem dins Espanya exigeixi posar un topall a l'aportació de solidaritat. Per als länders d'Alemanya, per exemple, aquest topall és el 4% del PIB, mentre que la nostra aportació a Espanya és del 15%. És intolerable que, com a conseqüència, els pobres i les classes mitjanes de les Balears acabin pagant les festes d'un Estat improductiu que viu del subsidi i l'espoliació.

Secretariat de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca
Mallorca, 14 de març de 2016

Torna a comunicats

Agenda

Piulades