L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 99.172.386.773,66 €

L'ASM no comparteix els atacs dels joves d'Arran a empreses, treballadors i visitants

Publicat el 05-08-2017
L'Assemblea Sobiranista de Mallorca vol informar que aposta per un turisme de major qualitat i no massificat i per una major repercussió dels beneficis econòmics en el benestar de la població, però no comparteix de cap manera l'acció de les joventuts de l'organització Arran al Moll Vell, on va encendre bengales amb el perill d'originar un incendi i importunà els clients llençant confeti. També condemnam els sabotatges d'aquesta organització a Barcelona, on punxaren les rodes d'un autobús i de bicicletes de lloguer, accions totes elles que no aporten cap solució i generen antipatia contra l'independentisme.
 
A l'ASM som plenament conscients de la precarietat laboral, la manca d'habitatge i la sobreexplotació dels recursos de l'illa, però també que la culpa no és del turisme, que ben al contrari ara mateix és la nostra principal font d'ingressos, sinó de la manca de sobirania de les nostres institucions per regular-lo i controlar-lo. És Madrid qui ens impedeix governar l'aeroport i decidir la quantitat i qualitat dels visitants que vénen a Mallorca, i és Madrid qui ens espolia via hisenda, ens roba 3.500 milions cada any, el 48% dels nostres imposts, i ens impedeix diversificar el model productiu i invertir en habitatge social.
 
Els 97 milions en tres anys anunciats fa poc pel Govern balear per diversificar l'economia, per exemple, no representen ni l'1% dels doblers que se'n du Madrid i no tornen, i Palma, la ciutat més espoliada per l'estat en paraules del batle Antoni Noguera, només té un 1% d'habitatge protegit davant el 3,4% de Badajoz o el 3,7% de Sevilla. A les Balears enguany s'invertiran 3,3 euros per habitant en habitatge social, ni una dècima part del que inverteixen a Andalusia, Extremadura o Madrid, i tenim 1.400 persones amb dependència que esperen un habitatge mentre a Madrid els beneficiaris de la dependència han crescut un 40% en cinc anys.
 
Per tot plegat des de l'ASM opinam que allà on s'han de fer les accions de protesta, no cal dir que absolutament pacífiques, és davant les delegacions d'hisenda i del Govern espanyol, autèntics culpables i braços executors de l'espoli fiscal i la manca de sobirania política a què estam sotmesos. 
 
Palma, 4 d'agost de 2017

Secretariat de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca
 
Torna a comunicats

Agenda

Piulades