L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 99.172.292.998,48 €

L'ASM acusa l’homenatge a «los caídos» al Born de feixista i colonialista

Publicat el 09-10-2023

 

COMUNICAT DE PREMSA

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca acusa l'Estat espanyol de fer apologia del feixisme amb l'homenatge a «los caídos por España», que es durà a terme al Passeig del Born de Palma el 12 d'octubre. L'acte, anunciat pel Ministerio de Defensa i organitzat per la Comandancia General de ‘Baleares’ (sic), ret honors als militars espanyols de totes les èpoques, inclosos els franquistes, com ja s’ha denunciat altres vegades.

Així, mentre a Mallorca s'han retirat monuments «a los caídos» a municipis com Manacor (2005), Palma (2008), Llubí (2017), Sóller (2017), Bunyola (2021) i Son Servera (2022), el Govern espanyol «más progressista de la història» exaltarà una vegada més els militars feixistes que perpetraren milers d’execucions a Mallorca, i per a més escarni en ple centre de Palma.

No oblidem que la Comandancia General espanyola, fa vuit anys, ja va honorar les tropes borbòniques que acabaren amb la llibertat de Mallorca el 1715. Tot plegat corrobora que l'exèrcit espanyol és una força d’ocupació en tota regla i una eina fonamental per intimidar la població, de forma que Madrid pugui explotar i espoliar la nostra illa i dur-hi endavant la substitució lingüística. Com molt bé diu la dita, «si l'exèrcit no parla la teva llengua, ets un país ocupat».

L'ASM constata una vegada més que Espanya no té remei, tant si hi ha PP com PSOE, i que l'única manera de recobrar la nostra dignitat i autogovern, i de protegir la llengua i identitat pròpies, és a través d'un Estat independent.
 

Palma, 9 d’octubre de 2023

Secretariat de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca

Torna a comunicats

Agenda

Piulades