L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 99.172.336.696,44 €

El cap de la policia espanyola, Antonio Jarabo de la Peña, fa el llit a la nova Delegada del Govern, Rosario Sánchez

Publicat el 04-08-2018
Antonio Jarabo de la Peña
 
Des de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca acusam el cap de la policia espanyola, Antonio Jarabo de la Peña (Soria 1951), de desobeir la nova delegada del govern espanyol, Rosario Sánchez, i forçar una desfilada de contramanifestants feixistes a tocar de la nostra concentració, convocada ahir divendres per la recepció del borbó Felipe VI, amb el risc d'incidents que això suposava.
 
La Guapi
 
Antonio Jarabo de la Peña va desembarcar a les colònies d'ultramar l'any 2012 i en l'acte de presa del càrrec de dia 25 de gener fou apadrinat, fet insòlit fins aleshores, pel president del Govern Balear, José Ramón Bauzá, i per qui era aleshores el conseller d'Interior, José M. Rodríguez. En tots aquests anys Jarabo de la Peña ha demostrat que no és un policia neutral sinó que és un policia deslleial, sectari i de partit vinculat al cercle de confiança de l'ex ministre de les clavegueres del PP, Fernández Díaz
 
Exaltats
 
Tot i que des de delegació de govern havien assegurat als mitjans de comunicació que s'havien pres mesures per evitar el contacte entre els dos grups de manifestants, la policia va fer circular els espanyolistes que arribaven i se n'anaven per un passadís a tocar de la nostra concentració, només separats per una barrera. Això va donar lloc a tot tipus d'amenaces, insults i provocacions constants dels feixistes, que si no van acabar en una batalla campal fou per la sang freda de la nostra gent i per l'actuació del nostre servici d'ordre.
 
Espanyolistes
 
Denunciam també que encara que havíem rebut la conformitat de delegació per situar-nos al carrer Palau Reial, confluència amb la placeta de la Seu, els agents a les ordres de Jarabo de la Peña van permetre els contramanifestants ocupar el tram del carrer davant la Seu. Així mateix a ells se'ls va permetre traspassar la barrera i acostar-se amb actitud provocativa a la concentració de l'ASM, mentre que a nosaltres se'ns va prohibir taxativament sortir del recinte sota pena de ser identificats i denunciats, tot i estar situats més enfora. 
 
Paseíllo
 
Per acabar volem fer arribar la nostra solidaritat als professionals d'IB3 que no van poder fer la seva feina pels atacs i coaccions dels espanyolistes, i la nostra gratitud a les persones que, en un acte de valentia, de civisme i de reivindicació democràtica, van venir a reclamar la llibertat dels presos i exiliats, el dret a decidir i la devolució de Marivent als mallorquins.
 
Energumen
 
Palma, 4 d'agost de 2018
Secretariat de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca
 
Energúmena
 
Energúmens
 
Torna a comunicats

Agenda

Piulades