L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 98.341.111.150,28 €

Cristòfol Soler, escollit president de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca

Publicat el 19-04-2015

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha celebrat avui, dissabte 18 d'abril, la seva assemblea general. Aquest acte ha servit per repassar l'activitat duta a terme fins ara i els comptes, aprovar el full de ruta de l'entitat i anomenar un nou secretariat que estarà encapçalat per l'expresident del Govern Balear, Cristòfol Soler. Agnès Ambrós en serà la vicepresidenta i Bartomeu Adrover, secretari.

Soler, qui ha estat escollit per unanimitat entre els socis, ha remarcat que "l'ASM pressionarà perquè el govern entrant no se'n vagi de vacances sense abans haver retornat la normalitat educativa, lingüística i cultural a les Illes Balears". Tot això, com a reacció a una legislatura que segons, el president entrant "l'únic objectiu que ha tingut el govern de Bauzá ha estat espanyolitzar Mallorca i volar els consensos".

A l'assemblea general de l'ASM s'ha aprovat també el full de ruta de l'entitat per al que queda de 2015 i 2016. En aquest pla d'actuació està previst continuar amb la implantació territorial, poble per poble, però també sectorial. La intenció de l'ASM és explicar als pobles de Mallorca, però també al món de la sanitat, l'educació, l'empresariat, els nous mallorquins, etc, els beneficis que ens duria recuperar la nostra sobirania.

L'associació també considera una prioritat aconseguir, d'una vegada per totes, un diputat a Madrid que no sigui de cap partit estatal per poder-nos defensar. Per aquest motiu, té previst intensificar els contactes amb els partits polítics “de país” abans de les eleccions generals de finals d'any. Tal i com ha dit Cristòfol Soler, “per arribar a exercir el dret a decidir, abans hem d'aconseguir capgirar la correlació de forces al Parlament entre partits d'aquí i partits espanyols”, i en aquest sentit, les eleccions generals han de suposar un punt d'inflexió.

Un altre dels punts previstos en aquest full de ruta és lluitar pel reconeixement de la nacionalitat catalana dels mallorquins que així ho desitgin, si les eleccions del proper 27 de setembre al Principat de Catalunya suposen l'inici del camí cap a un República Catalana independent.

A més, els socis de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca han decidit continuar aprofundint en les relacions, tant amb el Grup Blanquerna i l'Obra Cultural Balear, com amb la resta d'assemblees i plataformes pel dret a decidir sorgides a tots els territoris dels Països Catalans.

Cal remarcar que a l'inici de l'assemblea es va mostrar el video de la salutació de Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i es va donar lectura a les altres salutacions que ens han arribat des d'altres associacions i plataformes d'altres indrets dels Països Catalans. Les podeu veure i llegir en aquest enllaç:

http://www.assembleamallorca.cat/pagines/Salutacions

Torna a comunicats

Agenda

Piulades