L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 99.172.341.161,92 €

Convocatòria de referèndum al Principat de Catalunya

Publicat el 09-06-2017

COMUNICAT DE L'ASM SOBRE LA CONVOCATÒRIA DE REFERÈNDUM AL PRINCIPAT DE CATALUNYA

 

Acte d'anunci del referèndum al Principat de Catalunya

 

L'1 d'octubre de 2017, el poble del Principat de Catalunya serà qui decideixi el seu futur de manera estrictament democràtica. Cada persona serà un vot i totes juntes decidiran quin camí col·lectiu han de seguir. Des de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca celebram que el Govern de la Generalitat hagi convocat el referèndum amb una data –l’1 d’octubre de 2017- i una pregunta –“Voleu que Catalunya sigui un Estat Independent en forma de República?”- ben clares. De la mateixa manera, felicitam i agraïm l’esforç a totes les entitats cíviques i polítiques que han fet que això sigui possible.

La Constitució Espanyola donava marge suficient per aprofundir en les llibertats i el desplegament de l’autogovern, però els diversos governs espanyols que han ocupat el poder han deixat clar que aquest desplegament no és possible amb l’actual sistema. Fins i tot, s’han permès anar cap enrere en aquest sentit. Consideram que finalment ha estat l’Estat qui unilateralment ha decidit no resoldre la situació política a Catalunya acordant el referèndum amb la Generalitat. Madrid tenia a les seves mans les eines legals per permetre-ho i no hi ha accedit per manca de voluntat i de tarannà democràtic.

Per tant, conscients d’això, des de l’ASM encoratjam els nostres companys del Principat a guanyar aquest referèndum i construir un nou estat on poder desplegar les màximes quotes de benestar social. Si és així, des de Mallorca lluitarem per seguir el camí cap a la independència, partint de la democràcia i la pau com a base, i amb l’esperança de construir un futur comú, d’igual a igual, amb la República del Principat de Catalunya.

L’Assemblea Sobiranista de Mallorca respectarà el resultat que surti de les urnes el proper 1 d’octubre de 2017 i exigeix a totes les institucions de govern catalanes, illenques, espanyoles, europees i internacionals que acceptin el mandat democràtic i pacífic que sorgeixi d’aquest referèndum.

 

Assemblea Sobiranista de Mallorca
Divendres, 9 de juny de 2017

Torna a comunicats

Agenda

Piulades