L'espoliació per part de l'estat espanyol a les Illes Balears des de l'any 1995 fins ara és de 99.172.629.292,01 €

AENA comunica l'ASM que els encarregats dels taulells d'informació tenen l'obligació de saber català

Publicat el 18-09-2017

Rètol il·legal de l'aeroport de Palma

Responsables d'AENA a l'aeroport de Palma han rebut els representants de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, que havia sol·licitat una entrevista arran dels fets ocorreguts el passat 11 d'agost, quan una encarregada del servei d'informació va etzibar "hábleme en castellano" al president del Cercle Mallorquí de Negocis.

Els directius d'AENA han explicat que van obrir una investigació i que la treballadora s'ha disculpat per la seva actitud. Han remarcat que el contracte amb l'empresa concessionària, de domini públic, estableix com a condició el coneixement del català, que ha de constar al perfil dels treballadors contractats.
 

 
Durant l'entrevista també s'ha tractat l'ús del català a la megafonia. Pel que fa als vols inter-illes, des d'AENA s'han compromès a recordar i donar trasllat per escrit a les companyies concessionàries, Air Europa i Air Nostrum, la cooficialitat del català i la nostra petició perquè s’utilitzi en aquesta zona d’embarcamentVan dir que els avisos genèrics de l'aeroport, per exemple els que recomanen vigilar les pertinences, ja es fan en català.
 
Les locucions dins els vols són responsabilitat de cada companyia, per la qual cosa l'ASM estudiarà posar en marxa una campanya de reclamacions perquè s'hi respecti l'ús de la nostra llengua.
 

Respecte al rètol de la façana, que encara diu "Aeropuerto de Palma de Mallorca", van dir que no hi ha cap data prevista per substituir-lo per la denominació aprovada pel Consell de Mallorca per unanimitat, si bé es mantenen en la idea que el cost ha d'anar a càrrec de la comunitat autònoma. Des de l'ASM continuam reclamant que el canvi es faci de forma immediata i que el cost l'assumeixi el Ministerio de Fomento, atesos els beneficis multimilionaris que se'n du del nostre aeroport.

Palma, 18 de setembre de 2017

Secretariat de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca

 

Torna a comunicats

Agenda

Piulades